Type af lejlighed til forældrekøb

Hvis du endnu ikke har investeret i en lejlighed til barnet, er det en god idé at få rådgivning omkring valget af lejligheden. En række faktorer spiller ind, som kan have stor betydning for projektet, både under udlejning til barnet, men også under evt. senere udlejning til en anden lejer end barnet. Fx. har det stor betydning om i foretager gennemgribende istandsættelse inden barnet flytter ind eller vælger at gøre det efterfølgende, og det bør overvejes grundigt for at maksimere husleje i det tilfælde, at lejligheden skal udlejes efter barnet har beboet den eller ej. Ligeledes spiller det ind på huslejen, både for barnet og evt. andre lejere, om lejligheden er såkaldt nyopført i lejeretlig forstand, dvs. opført efter d. 31.12.1991 idet lejemålet så kan fritages for lejeregulering.

Som medlem hos SAPU.dk kan du få hjælp til bl.a:

  • Udvælgelse af forældrekøbs lejlighed, under hensyntagen til lejeretlige forhold samt prisvurdering.
  • Rådgivning om udlejningen til barnet
  • Rådgivning om evt. fremleje af værelse(r) til studiekammerater eller søskende.
  • Udarbejdelse af lejekontrakt mellem barn og forældre samt evt. fremlejekontrakter.


Huslejefastsættelse og forældrekøb

Huslejen mellem barn og forældre er underlagt dels lejeloven og dels SKAT's fortolkning af begrebet den objektive udlejningsværdi. Dog er SKATs begreb om den objektive udlejningsværdi underlagt lejeloven og reglerne om regulering af husleje. Således kan man med fordel, hvis man ønsker at udleje billigt til barnet, bruge lejeloven til at berettige en forholdsvis lav husleje. Når huslejen mellem barn og forældre fastsættes har du pligt til at sætte lejen til samme niveau som lejligheden lovligt kunne udlejes til, hvis udlejningen skete til 3. mand. SAPU kan vurdere hvilket huslejeniveau mellem forældre og barn, der kan berettiges inden for lovgivningen navnlig under hensyntagen til:

  • Det lejedes værdi
  • Stillingtagen til regulering af huslejen på baggrund af type af ejendom, herunder vurdering af leje i forhold til ejendommens alder og stand
  • Den objektive udlejningsværdi

Hjælp til Forældrekøb

Læs vores Guide om Forældrekøb

SAPU.dk har udarbejdet en Guide, der beskriver flere væsentlige forhold om forældrekøb, som du kan downloade og læse igennem når det passer dig. Guiden er gratis for medlemmer.

 

Husk

Medlemskab hos SAPU.dk kan oprettes med det samme.
Vælg dit medlemskab her.

Udvalgt kundereference

Gyda Kristensen
Forældrekøb - så kan SAPU 24 plus anbefales.
Har fået utrolig god hjælp.

Kilde: www.trustpilot.dk


Kundeservice